Marmara Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kulübü (MARMARA TÖB)

21 Ara 2011

Topluluğun amacı; üyeleri aracılığıyla, topluma ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesindeki öğrencilere şunları kazandırmaktır: a) Tıp öğrencilerini, bilgi ve becerilerini toplum yararına kullanmaya teşvik etmek, b) Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğrencilerin bireysel ve toplumsal, sağlık, eğitim ve bilim konularında tartışmaları için bir forum oluşturmak, bu tartışmalardan çözümlere varmak ve bu çözümleri toplum yararına kullanmaya teşvik etmek, c) Projeler ve ders dışı eğitimlerin yanı sıra, tıp öğrencileri için profesyonel ve bilimsel değişimlerin yapılmasını sağlayarak, onların diğer kültürlere, toplumlara ve onların sağlık sorunlarına duyarlı olmalarını sağlamak, değişim programları vasıtasıyla tıp fakültesi öğrencilerinin yabancı dillerini geliştirmeye katkı sağlamak ve onların farklı ülkelerdeki sağlık sistemleriyle ilgili farkındalıklarını arttırmak.

• Bilim
  • Sağlık
  • Savunuculuk
  • Staj Değişimi

Prof.Dr. HASAN RACİ YANANLI
hyananli@marmara.edu.tr

Prof.Dr. SEYHAN HIDIROĞLU
sehidiroglu@marmara.edu.tr

ATA ÇAĞAN AKCABELEN
ataakcabelen@marun.edu.tr

SENA NUR ÇOLAKOĞLU
senacolakoglu@marun.edu.tr

EBRU YALÇIN
ebruyalcin20@marun.edu.tr

08.12.2023 / 10:00-18:00

Alan Uygulamaları

18 Kasım Antibiyotik Farkındalık Günü Saha Çalışması
Etkinliğimizin amacı halkı “antibiyotik direnci” konusunda bilinçlendirmektir. Bilindiği üzere antibiyotik direnci günümüzün en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Etkinliğimizin amacı da Türkiye Cumhuriyeti’nde yanlış antibiyotik kullanımını engellemek ve halkı yanlış antibiyotik kullanımı konusunda bilinçlendirmektir. Bu amaç doğrultusunda Türk Tıp Öğrencileri Birliği 5. Bölge ile ortak bir saha çalışması düzenlenenecektir. Etkinliğin ilk basamağında Prof. Dr. Sinem Ezgi Gülmez tarafından Antibiyotik Eğitimi online bir şekilde verilecektir. Etkinliğin ikinci basamağında ise Marmara, Üsküdar, Sağlık Bilimleri, Bahçeşehir, Acıbadem Medipol, Yeditepe, Beykent, Arel, Altınbaş ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileriyle birlikte Parlavista AVM’de bir stant kurulacaktır bu stantta halkı bilgilendirici broşürler dağıtılacaktır.

Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler