Anime ve Çizgi Roman Kulübü

17 Kas 2023

17 Kas 2023

Genel olarak Türkiye'de manga, anime, manhwa, webtoon vs. bu tür Asya'nın popüler kültür ürünleri diğer medya ürünlerine, yerli veya yabancı, kıyasla çok daha geri planda kalıyor ve bu tür medyalara ilgisi olan kişilerin bu hobileri hakkında konuşmak ve bu hobilerini paylaşmak için pek bir ortamı yok. Bu türlerin format ve hatta bazen konu ve hikaye açısından birbirine benzeyen yanları olduğu için bunların hepsini bir araya toplayarak herkesin ilgi alanlarını açık ve serbest bir şekilde paylaşabilicekleri bir ortam yaratmak ve mümkün olduğu kadar bu kültürü yaymayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda insanlar anime, manga vb türlerin konusu açıldığında genelde daha küçük yaştaki kitelelere hitap ettiğini düşünüyolar. Oysaki aslında bu türlerin, aynı diğer edebiyat ve televizyon ürünleri gibi, küçük yaştaki kitleye hitap eden varyasyonları olduğu gibi; yetişkinlere de hitap eden, aslında çok geniş varyasyonları olan türler olduğu bilincini ve farkındalığını yaymayı amaçlıyoruz.

• Anime
  • Çizgi Roman
  • Manga
  • Manhua
  • Manhwa
  • Webtoon

Prof.Dr. ARTUN AVCI
artun.avci@marmara.edu.tr

Prof.Dr. ALİ MURAT YEL
alimuratyel@marmara.edu.tr

DENİZ YARANGÜNÜ
denizyarangunu@marun.edu.tr

GÜNDENİZ İNCE
gundenizince@marun.edu.tr

EMRE DEMİRTAŞ
emred.tass@gmail.com

26.04.2024 / 17:00-20:00

Film Gösterimi

Spirited Away Film Gösterimi
Bu etkinliğin amacı Spirited Away adlı filmi kulübümüzün üyeleri ile birlikte Kadıköy Kültür Evi'nde izlemek. Bu film, anime kültürünün vazgeçilmez filmlerinden biri olmakla beraber her zaman çok talep edilip sevilmiştir. Bu yüzden, Spirited Away kulübümüzün hem daha önce bu filmi izlememiş hem de izlemiş üyeleri için mükemmel bir seçenek olduğundan dolayı, beraber izlemeye karar verdik.

Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler

Kayıt bulunamadı