Marmara Edebiyat ve Sanat Kulübü (MESKU)

Atatürk Eğitim Fakültesi

17 Kas 2023

17 Kas 2023

Türk edebiyatı ve sanatı; Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan zengin bir tarih, kültür ve dil mirasını yansıtarak dikkat çeker. Dönemler arasındaki çeşitli farklılıklar, Türk edebiyatının ve sanatının zenginliğini ortaya koymaktadır. Bu zengin miras, günümüzde de hâlâ gelişmeye devam etmektedir. Geçmişten günümüze pek çok kuşağa ilham vermiş ve toplumsal değişimlerin bir yansıması olmuştur. Böylece Türk kimliğini temsil eden edebiyat ve sanatımız; sadece Türkler için değil, tüm dünya için büyük bir değere sahiptir. Bu düşüncelerle Marmara Üniversitesi Edebiyat ve Sanat Kulübü olarak, edebiyat ve sanat zenginliğimizi; geçmişimizden ilhamla ve günümüzden hareketle geleceğe bakarak geliştirmek, dünya edebiyat ve sanatını takip etmek, başta okulumuz öğrencileri, akademisyenleri ve personeli olmak üzere ulaştığımız herkesi edebiyat ve sanatla buluşturmak, geçmişi anlamak ve geleceği şekillendirmek üzere yola çıktık. Gerçekleştireceğimiz tüm faaliyetler bu minvalde olacaktır.

• Edebiyat
  • Kültür
  • Sanat

Dr.Öğr. Üyesi MAHMUT BABACAN