Marmara Mühendislik Tasarım Ve Analiz Kulübü (MEDA)

Teknoloji Fakültesi

17 Kas 2023

17 Kas 2023

Faaliyet Planı: Hidromobil üzerinde geliştirmeler yapılması. Otomotiv sistemleri hakkında teknik eğitim düzenlenmesi. Türkiye’nin otomobil üretim fabrikalarından birini ziyaret etmek ve sektörün uzmanları ile fikir alışverişinde bulunmak. Elektrikli taşımacılığın çevresel etkilerini ve sürdürülebilir taşımacılığın önemini anlatan seminer gerçekleştirmek. Üretilen araç ile yarışmanın ilgili kategorisinde yer almak. Faaliyet Alanı: Elektrikli, hidrojen yakıt hücreli ve farklı yakıtlar ile çalışan araçların tasarlanması, üretilmesi ve geliştirilmesi. Çeşitli mühendislik disiplinlerini kapsayan teknik eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi. Endüstri liderlerini ziyaret ederek sektör bilgisinin artırılması. Çevresel farkındalık projelerin ve sürdürülebilir taşımacılığın teşvik edilmesi. Yarışmalar ve projeler aracılığıyla öğrencilerin sosyal konulardaki yeteneklerinin geliştirilmesi.

• Elektrikli Araçlar
  • Endüstri 4.0
  • Hidrojen Yakıtlı Araçlar
  • Mühendislik Uygulamaları
  • Otonom Sistemler
  • Teknoloji ve Bilim
  • Teknoloji ve Bilişim
  • Yapay Zeka
  • Yenilenebilir Enerji

Dr.Öğr. Üyesi BARKIN BAKIR
barkinbakir@marmara.edu.tr

Arş.Gör. KENAN TOKER
ktoker@marmara.edu.tr

KEREM GÜVEN
keremguven@marun.edu.tr

TAHA KAYNAK
tahakaynak@marun.edu.tr

MEHMETCAN YEŞİL
yesil557@gmail.com

03.01.2024 / 13:00-14:30

Eklemeli imalat teknolojisinde malzeme bilimi
"Eklemeli İmalat Teknolojisi ve Malzeme Bilimi" konulu etkinliğin amacı, katılımcılara güncel bilgiler sunarak sektördeki gelişmeleri paylaşmak, malzeme biliminin eklemeli imalat üzerindeki etkilerini vurgulamak ve katılımcıları bu alandaki uzmanlarla etkileşime geçirerek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmektir. Etkinliğin hedefleri arasında, eklemeli imalat teknolojisi ve malzeme bilimi alanındaki bilgi birikimini artırmak, yenilikçi malzeme kullanımı ve üretim süreçlerindeki gelişmeleri keşfetmek, sektördeki profesyonelleri, araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirerek network oluşturmak bulunmaktadır. Etkinlik, sektördeki güncel gelişmeleri paylaşarak katılımcılara bilgi sağlamayı, malzeme biliminin eklemeli imalat teknolojisi üzerindeki etkilerini vurgulayarak farkındalık yaratmayı ve katılımcıların birbirleriyle etkileşimde bulunmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Üniversite İçi Derslik/Sınıf/Amfi/Laboratuvar/Diğer1