Marmara Üniversitesi İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku Araştırmaları Kulübü (MÜİHAK)

Hukuk Fakültesi

17 Kas 2023

17 Kas 2023

Marmara Üniversitesi İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku Araştırmaları Kulübü insan haklarını korumayı, Dünyadaki mevcut ve artarak devam eden hak ihlalleri karşısında somut olarak ses çıkarmayı, bu bağlamda kampüste güvenli tartışma ortamı yaratmayı amaçlamaktadır. Gerçekleştirileceği forumlar, konferanslar, atölyeler, makale ve karar tartışmalarıyla insan haklarına ve Anayasa’ya dair ilgiyi canlı tutmak ve arttırmayı hedeflemektedir.

• Anayasa Hukuku
  • Ekolojik Haklar
  • Hayvan Hakları
  • İnsan Hakları

Arş.Gör. GİZEM GÖZÜBÜYÜK SAYIM
ggozubuyuk@marmara.edu.tr

Arş.Gör. ALPER ÇAVUŞOĞLU
alper.cavusoglu@marmara.edu.tr

TUNAY İPLİ
tunayipli@marun.edu.tr

GAMZE ŞAHİN
gamzesahin550@marun.edu.tr

DİLAN TEKİN
dilantekin@marun.edu.tr

13.03.2024 / 15:00-17:00

Seminer

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde kadınların yaşadığı sorunlara, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek istiyoruz. Bunun için de iki başlık belirledik. Başlıklarımız "Depremde Kadın Olmak" ve " İş ve Akademi Dünyasında Kadın Olmak: Mansplaining/ Erbilmişlik" şeklindedir. Etkinliğin ilk bölümünde Depremde kadın olmayı konuşacağız. 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Depremleri sonrası deprem bölgesinde yaşayan kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekeceğiz. Etkinliğin ikinci bölümünde iş ve akademi dünyasında kadınların yaşadığı sorunları konuşacağız. Son yıllarda ortaya çıkan ve Türkçeye “Erbilmişlik” olarak geçen “Mansplaining” kelimesini irdeleyeceğiz. Erkeklerin kendilerini daha çok biliyor zannederek kadınların lafını bölmesi olarak tanımlanabilir. İş ve akademi dünyasında çalışmaya hayatındaki kadınların muzdarip oldukları konulardandır.

Göztepe Yerleşkesi Derslik/Amfi/Laboratuvar/Diğer2

Kayıt bulunamadı