Öğrenci Kulübü Detayı
Fen Fakültesi / Marmara Üniversitesi Fizik Kulübü (MARFİZ) hakkında detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.2023-2024 PUANI
3
KURULUŞ TARİHİ
17 Kas 2023SON GÜNCELLEME
23 Eyl 2024Üye Sayısı
221KULÜP AMACI
Marmara Üniversitesi Fizik Kulübü, fizik bilimine ilgi duyan öğrencilerin bir araya gelerek bilimsel keşifler yapma, bilgi paylaşma ve fizik alanındaki meraklarını geliştirme amacı taşıyan bir öğrenci kulübüdür. Kulübümüz, öğrencilerin akademik gelişimini desteklemeyi ve fizik eğitimine katkıda bulunmayı amaçlar. Bu doğrultuda, düzenli olarak seminerler, konferanslar ve atölyeler düzenler. Üyelerimize, fizikle ilgili yeni gelişmeleri ve araştırmaları takip etme fırsatı sunar. Kulübümüz, üyelerine bilimsel araştırma yapma ve proje geliştirme fırsatı sunar. Marmara Üniversitesi Fizik Kulübü, fizik bilimine olan tutkusunu paylaşan öğrenciler için bir destek kaynağıdır. Amacımız, üyelerimize bilimsel, akademik ve kişisel gelişim fırsatları sunarak onları başarılı bilim insanları ve bireyler olma yolunda desteklemektir. Fizik dünyasına olan merakımızı ve bilgi paylaşma arzumuzu toplumla paylaşarak bilimin gücünü vurgularız.
FAALİYET ALANLARI
- Bilim ve Teknoloji
- Doğada Fizik
- Fizik
- Kariyer
- Kişisel Gelişim
- Laboratuvar Çalışmaları
- Sosyal Sorumluluk
- Teknik Gezi
- Temel Bilimler
- Yazılım
KULÜP YÖNETİM VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
DANIŞMAN
Prof.Dr. MİTHAT KAYAmithat.kaya@marmara.edu.tr
DANIŞMAN YARDIMCISI
Arş.Gör. MEHMET EMRE BALANmehmet.emre@marmara.edu.tr
KULÜP BAŞKANI
ÖMER FARUK OKALomerokal@marun.edu.tr
KULÜP BAŞKAN YARDIMCISI
SUDE ARLIsudearli42@gmail.com
KULÜP SEKRETERİ
NURA SALİHA BALANnurabalan456@gmail.com
SIRADAKİ ETKİNLİK
EN SON YAPILAN ETKİNLİK
Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ekinci, bu seminerde nöromorfik bilgi işlem sistemleri ve yeni nesil bilgi işlem mimarileri üzerine konuşacaktır. Yapay zeka, makine öğrenimi ve büyük veri çağında geleneksel Von-Neumann mimarisinin yaşadığı tıkanıklık problemleri ele alınarak, biyolojik nöral sistemlerden ilham alan, yüksek bağlantı gücüne sahip, paralel çalışan ve enerji verimli nöromorfik bilgi işlem teknolojilerinin sunduğu çözümler detaylandırılacaktır. Ayrıca, memristör tabanlı yapay sinaptik cihazların insan beyninin sinaptik davranışlarını nasıl taklit edebildiği, bu cihazların nöral ağlar, nesnelerin interneti, otonom sistemler ve geleceğin çip tasarımlarında nasıl bir rol oynayacağı üzerine önemli tartışmalar yapılacaktır.