Marmara Üniversitesi Afette Rehber Çevirmenlik Ve İlk Yardım Kulübü (ARÇEV)

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

17 Kas 2023

17 Kas 2023

Kulübümüz ARÇEV, deprem ülkesinde yaşayan vatandaşlar olarak deprem, yangın, sel, göç, salgın hastalık gibi olası bir felakette hem çevirmen kimliğimizle hem de bir birey olarak yardım sürecinde nasıl rol alabileceğimiz konusunda eğitimler ve seminerler vermek amacıyla kurumuştur. Kulübümüzün temeli Afette Rehber Çevirmenlik üzerine olup ilk yardım eğitimi, doğru ve sağlıklı iletişim kurabilme, kriz yönetimi, afete hazırlıklılık, risk azaltma ve afet yönetimi gibi kavramlar üzerinde de kulüp üyelerini geliştirme ve bilinçlendirmeye yöneliktir. Bu alanda henüz tam bir birlik sağlanamamamış olmasından dolayı kulübümüz çevirmen ve adaylarının ve aynı zamanda her bölümden gelecek kulüp üyelerinin bu alana yönelik temel bilgiler edinmesinin yanı sıra bir birlik olmaları da ayrıca kulübümüz amaçlarından biridir. Kulübümüz Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı bir kulüp olma çabasındadır ve İstanbul Valiliğiyle de işbirliği protokolü hedeflerimiz arasındadır.

• Afette Rehber Çevirmenlik
  • Depremde Farkındalık
  • İlk Yardım

Doç.Dr. SEVİNÇ ARI
sevinc.ari@marmara.edu.tr

Doç.Dr. SEVCAN YILMAZ KUTLAY
skutlay@marmara.edu.tr

ZEYNEP SÖYLEMEZ
zeynepsoylemez@marun.edu.tr

ZEYNEP KARACA
zkaraca20@marun.edu.tr

AYŞEGÜL NEHİR METİN
nehirmetin@marun.edu.tr

22.02.2024 / 16:30-17:30

Söyleşi/Sohbet

ARÇEV Tanışma Etkinliği
Afette Rehber Çevirmenlik ve İlk Yardım Kulübü (ARÇEV) üyelerinin alanlarında birbirlerine fayda sağlamak ve ağ kurmak için birbirleriyle tanışmalarını amaçlayan bir etkinliktir. Okulumuzun ilk Afette Rehber Çevirmenlik ve İlk Yardım Kulübü olarak misyonumuzu, kim olduğumuzu, gelecek etkinliklerimizde neler yapmak istediğimizi konuşabileceğimiz samimi bir ortam yaratmak bu etkinliğimizde önceliğimizdir.

Göztepe Yerleşkesi Derslik/Amfi/Laboratuvar/Diğer2

Kayıt bulunamadı