Edebiyat ve Dijital Entegrasyon Kulübü (EDE)

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

2023-2024 PUANI

1.5

KURULUŞ TARİHİ

17 Kas 2023

SON GÜNCELLEME

23 Eyl 2024

Üye Sayısı

108

KULÜP AMACI

Marmara Üniversitesi Edebiyat ve Dijital Entegrasyon Kulübü, edebiyatla dijital teknolojilerin yaratıcı bir birleşimini oluşturmayı ve bu sentezin potansiyelini öğrencilere sunmayı amaçlar. Aynı zamanda, yapay zeka kültürünün yaygınlaştırılması, öğrencilerin bu alana ilgi ve bilinç kazanması amacıyla öncelikli hedeflerimizden biridir. Teknofest ve benzeri teknoloji yarışmaları için başarılı takımlar kurarak öğrencilerimizin teknoloji odaklı projelerde deneyim kazanmalarını teşvik etmektir.

FAALİYET ALANLARI

  • Dijital Sanat
  • Edebiyat
  • Eğitim
  • Kültürel Etkinlikler
  • Sosyal Etkinlikler
  • Sosyal Sorumluluk
  • Teknoloji
  • Yapay Zeka

KULÜP YÖNETİM VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

DANIŞMAN

Doç.Dr. NUSRET GEDİK
nusret.gedik@marmara.edu.tr

DANIŞMAN YARDIMCISI

Doç.Dr. ÜMRAN AY SAY
umran.ay@marmara.edu.tr

KULÜP BAŞKANI

NUR PERİ ARSLAN
Perinuur4@Gmail.com

KULÜP BAŞKAN YARDIMCISI

AYŞEGÜL SILA ARIKAN
silarikan@outlook.com

KULÜP SEKRETERİ

OSMAN BAHTİYAR
Osmanbahtiyar@marun.edu.tr

SIRADAKİ ETKİNLİK

06.04.2025 / 11:00-14:30

Gezi/Ziyaret

Yi̇ği̇t Güralp İle Ki̇tap Mezati Zi̇yareti̇
"Kitap Mezatı Etkinliği, öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını güçlendirmeyi ve kitap paylaşımı yoluyla kültürel etkileşimi artırmayı amaçlayan bir organizasyondur. Hedef kitlesi, kitaplara ilgi duyan tüm öğrenciler ve akademik topluluktur. Bu etkinlik, okuma bilincini pekiştirmeyi ve kitapların farklı bireyler arasında paylaşılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Etkinlik, yazar, yaratıcı yapımcı ve senarist Yiğit Güralp'in desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Yiğit Güralp, güçlü anlatım tarzı, yaratıcı bakış açısı ve sanatsal derinliğiyle tanınan bir isimdir. Kendisi, kitap dünyasına olan katkılarının yanı sıra, kültürel projelere ve toplumsal meselelere duyduğu ilgiyle de bilinir. Güralp'in projelerinde izlediği yol, her zaman hem sanatsal hem de toplumsal bir misyon taşır. Bu etkinlik, onun edebiyat ve kültür dünyasına kattığı değerleri öğrencilere daha yakından tanıma fırsatı sunacak ve kitap paylaşımını teşvik eden bu anlamlı organizasyonla kültürel bir zenginlik yaratıcılıktır."

Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler


EN SON YAPILAN ETKİNLİK

19.03.2025 / 13:00-14:30

Sunum

Edebiyatla Başlar
Etkinliğimizin asıl amacı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerine edebiyat ve dijitali nasıl entegre ederek kullanabileceğimizi göstermek. Yapacağımız sunumda öncelikle dijitalin ne olduğundan, nasıl icat edildiğinden ve günümüze kadar nasıl gelişimler yaşadığından bahsedeceğiz. Devamında edebiyat kavramı üzerinde duracağız. Edebiyat ve sanat kavramlarının tarih boyunca ne kadar büyük bir öneme sahip olduğundan ve bu önemin insanlık var olduğu sürece devam edeceğinden bahsedeceğiz. Sunumumuzun sonuç kısmında ise bahsettiğimiz dijital ve edebiyat kavramlarını nasıl bir arada kullanabileceğimizi, sanatın dijital ile özellikle de yapay zeka ile nasıl bir arada kullanılacağını, bunun fayda ve zararlarını anlatacağız. Sunumumuzun ilerleyen kısımlarında ise Marmara Üniversitesi`ni ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü öğrencilere tanıtacağız. Sunumuz bittikten sonra İçimizdeki Şeytan ve Vahşetin Çağrısı kitapları üzerine öğrencilerle beraber tahlil yapacağız.

Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler



KULÜP ETKİNLİKLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Etkinliklerden Görüntüler