Marmara Üniversitesi Sağlıkta Yapay Zeka Kulübü (AIM MARMARA)

14 Kas 2022

Marmara Üniversitesi Sağlıkta Yapay Zeka kulübü, giderek artan yapay zeka teknolojilerinin sağlık alanındaki kullanımını hakkında öğrencilerin farkındalık kazanmasını, alanında uzman kişilerden konu hakkında eğitimler almasını ve farklı branşlardan kişiler ile multidisipliner bir çalışma ortamı içerisinde araştırmalar ve projeler üretmesini amaçlar. Yapay zeka dışında gelişmekte olan blokchain, metaverse gibi konularda da öğrencilerin bilgi edinmesini ve birlikte projeler üretmesini amaçlar. Bu doğrultuda: seminerler, kongreler, eğitimler, çalışma grupları ve proje yarışmaları düzenler. Ürettikleri araştırmalar ve projeleri kongrelerde ve Teknofest gibi yarışmalarda sunulmasını sağlar.

• Makine Öğrenmesi
  • Sağlık Teknolojileri
  • Veri Bilimi
  • Yapay Zeka

Prof.Dr. ALİ SERDAR FAK
serdarfak@marmara.edu.tr

Dr.Öğr. Üyesi EMRAH GÖKAY ÖZGÜR
emrah.ozgur@marmara.edu.tr

HATİCE AKBAY
haticeakbay@marun.edu.tr

REMZİ ŞENTÜRK
remzisenturk@marun.edu.tr

ÖYKÜ AKDENİZ
oykuakdeniz2393@gmail.com

19.02.2024 / 20:00-21:00

Seminer

Sosyal Medya Verileri ile Depresyon Tespiti- Makale Okumaları
Bu etkinlikle birlikte sağlık bilimleri, teknoloji fakültesi ve diğer fakültedeki öğrencilerin psikoloji ve yapay zeka alanındaki gelişmeler hakkındaki bilgi seviyesini makale okuması ile arttırmak, bu alanda proje yapmak isteyen öğrencilere fikir üretebilmeleri için eksikler, uygulama yapılabilecek alanlar ve güncel sorunlar hakkında bilgi seviyesini arttırmak ve ilham sağlamaktır. Bu etkinlikle birlikte aynı ilgi alanına sahip kişilerle birlikte bir proje çıkarmak uzun soluklu hedefimizdir, etkinlik boyunca bilimsel tartışma ortamı oluşturmak ve fikir alışverişinde bulunmak kısa süreli hedefimizdir.

Online Ortam Google Meet