Marmara Model Birleşmiş Milletler Kulübü (MarmaraMUN)

Hukuk Fakültesi

14 Kas 2022

MUN (Model Birleşmiş Milletler), II. Dünya Savaşı’ndan sonra ilk olarak Harvard Üniversitesi’nde düzenlenmiş olan Birleşmiş Milletler Öğrenci Simülasyonu'dur. Birkaç istisna dışında MUN Konferansları İngilizce düzenlenmekte olup, kendine özgü kılık-kıyafet ve davranış kodları içeren bir tür “diplomasi tiyatrosudur”. Marmara Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü olarak amacımız, ulusal ve uluslararası arenada İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde düzenlenen MUN konferanslarına katılmak, Marmara Üniversitesinde Model Birleşmiş Milletler Konferansı düzenlemek ve ulusal ve uluslararası bağlamda diğer MUN kulüpleri ile ortaklıklar gerçekleştirmektir.

• Diplomasi
  • Farazi Dava Yarışmaları
  • Kişisel Gelişim
  • Meclis Simülasyonu
  • Model Birleşmiş Milletler

Doç.Dr. HAKKI HAKAN ERKİNER
herkiner@marmara.edu.tr

Arş.Gör. ÜMİT BARIŞ BAYINDIR
baris.bayindir@marmara.edu.tr

DERİN BOSTANCI
derinbostanci@marun.edu.tr

YİĞİTCAN DEĞİŞME
yigitcandegisme@marun.edu.tr

ZEYNEP HAZAL TULGAR
hazaltulgar@marun.edu.tr

17.05.2024 / 10:00-18:00

Etkinliğe Katılım

Yıldız Technical University Mun
Birleşmiş Milletler (BM) Konferansı, üye ülkeler arasındaki işbirliğini ve simülasyonları teşvik etmek, barışı sağlamak, insan haklarını korumak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için kurulmuştur. BM Konferansları, dünya liderlerinin bir araya gelerek küresel sorunları ele aldığı toplantılardır. Bu konferanslarda, iklim değişikliği, terörizm, yoksulluk, savaş ve diğer birçok önemli mesele tartışılır. Katılımcılar, politikaları belirlemek, çözümler bulmak ve uluslararası işbirliğini güçlendirmek için fikir alışverişinde bulunurlar. Yıldız Teknik Üniversitesi de bu etkinliğe ev sahipliği yapacaktır.

Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler

03.05.2024 / 10:00-18:00

Etkinliğe Katılım

Bahcesehir Univerty Mun