Sanat, Tasarım ve Mimari Atölyeler Kulübü

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Sanat, Tasarım ve Mimari Atölyeler Kulübü, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerini ve sanat, mimarlık ve tasarım alanlarına ilgi duyan öğrencileri aynı çatı altında toplamayı hedefler. Kulüp; sanat ve mimari geziler, workshoplar, atölyeler, söyleşiler ve sergiler düzenlemeyi hedefler.

• Eskiz(çizim)
  • Fotoğraf
  • Mimari
  • Tasarım
  • Yapı malzemeleri

Doç.Dr. İmre ÖZBEK EREN
imre.eren@marmara.edu.tr

Arş.Gör. Rumeysa TEMEL
rumeysa.temel@marmara.edu.tr

HATİCE KARABAĞ
haticekarabag16@gmail.com

SELCAN AKCAN
selcnakcn9@gmail.com

BEYZA DUYGULU
beyza.duygulu88@gmail.com

13.05.2022 / 12:00-13:00

Etkinliğe Katılım

Refik Anadol'dan Alkazar Rüyası
Hafızasında sayısız hatırayı saklayan, İstanbul’un köklü geçmişe sahip mekanlarından biri olan eski Alkazar Sineması rüya görseydi bu rüya neleri içerirdi? Yapay sinir ağlarını ve en son yapay zeka teknolojilerini kullanan Refik Anadol Studio’nun iki bölümden oluşan yeni projesi Alkazar Rüyası, HOPE Alkazar’da. Açıldığı günden bu yana da dünya çapındaki sergileriyle interaktif dijital sanat ve yeni medya alanında başarılı işlerin altına imzasını atan Refik Anadol ve stüdyosunun HOPE Alkazar için özel olarak hazırladığı “Alkazar Rüyası” isimli interaktif enstalasyona ev sahipliği yapıyor. Anadol ve ekibi bu çalışmada, toplumsal hafızamızda yer olan 100’den fazla filmi ve bu filmlere ait kayıtlarla görüntüleri güncel yapay zeka teknolojileriyle işliyor. 20 dakikalık bu deneyime kulüp üyelerimizle katılmak istiyoruz. Deneyimin son bölümünde ziyaretçilerin beden hareketleri ile dijital eserin bir parçası haline geldikleri interaktif kısım yer alıyor.