Meslekler Arası İş Birliği Kulübü (MAİBK)

Fen Edebiyat Fakültesi

Meslekler Arası İş Birliği Kulübü, farklı fakülte ve bölümlerindeki öğretim üyeleri ve öğrencilerinin bilgi ve insan kaynakları arasındaki iletişimi güçlendirerek birbirleriyle etkileşim içerisinde akademik hayatta ve çalışma hayatında var olan disiplinler ve mesleklerin iş birliklerini sağlar ve birlikte gelişimlerini hedefler. Üniversite bünyesinde farklı disiplin ve alanlarda çalışan ve öğrenim gören kişilerin entellektüel gelişimlerine multidisipliner bir bakış açısıyla katkı sunarken, hem akademik hem de ekonomik alanda ortak fayda üretilmesi için de temel atılmış olur.

• Çeviribilim

08.05.2022 / 18:00-19:30

Sunum

Çeviri Sektöründe Kooperatifçilik
Bu etkinlikte Almanca Mütercim ve Tercümanlık öğrencileri tarafından kurulan ''The Guild Translation&Localization'' adlı çeviri kooperatifinin kurucu üyeleri aracılığıyla güncel olarak Fen-Edebiyat Fakültesinde ''Mütercim-Tercümanlık'' ana bilim dalında okuyan öğrencilere tanıtımı amaçlanmaktadır. Konuşmacılar kooperatiflerinin kurulma aşamasından şu anki güncel haline kadar süreçte gelişen olayları anlatacaklardır. Kooperatifin yanı sıra çeviri sektörüne dair sorunsallar da ele alınıp katılımcılara bu alanda bilgilendirmeler yapılacaktır. Çeviri sektörünün güncel hali ve ideal olması beklenen hali arasında gözlenen farklılıklara değinilecektir. Etkinlik, sunucu her bir konuşmacıyı yaklaşık 2 dakikayı geçmeyecek şekilde tanıtarak başlayacaktır. Konuşmacıların sunumları bittikten sonra etkinlik soru-cevap şeklinde devam edecektir.

Online Ortam Zoom Video Communications

Kayıt bulunamadı