Marmara Sanat Ve Tasarım Kulübü (MSTK)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

08 Kas 2019

Üniversite öğrencilerinin her alandaki ortak ilgi ve fikirleri etrafında,kendilerini özgür ve çağdaş bir şekilde ifade edebilmelerini sağlayacak sosyal, düşünsel ve kültürel bağlamdaki faaliyetler için bir çatı oluşturmaktır. Sanatsal bağlamda aktif olacakları, tasarımsal anlamda da kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam oluşturmak hedeflenmiştir.

• Kültürel Faaliyetler
  • Sosyal Sorumluluk Projeleri
  • Tasarım
  • Yarışmalar

Öğr.Gör. Mustafa Naci TOP
mustafa.naci@marmara.edu.tr

Dr.Öğr. Üyesi Çimen BAYBURTLU
cimen.bayburtlu@marmara.edu.tr

İDİL FERAYE KÖSE
id.feraye.kose@gmail.com

ŞUAYİP YEŞİLTEPE
suayip.ysltp@hotmail.com

HALİL İBRAHİM HÖCÜ
hocuibrahim@gmail.com

18.05.2022 / 11:00-15:00

Workshop

Takının Yolculuğunda Seramik - 2
Seramik hamuru, fırında pişirim yapmadan çok yönlü kullanılabilen bir modelleme malzemesidir. Seramik hamuruyla çeşitli objeler ve takılar yapılabilmektedir. Bu workshop ile seramik hamurunu yoğurma, biçimlendirme ve kurutma yöntemlerinin öğrenilmesiyle, istenilen formu elde edebilmek amaçlanmıştır. Seramik malzemesiyle çalışmalar yapmak isteyenler için inceliklerin öğretilmesi hedeflenmiştir. Verilecek bu eğitim sonunda, seramik hamurundan takı yapımı planlanmaktadır. Workshop etkinliği olacağından, seramik hamuru malzemesiyle katılmak, eğitimin verimliliği açısından fayda sağlayacaktır. Geçen dönem ilkini gerçekleştirdiğimiz " Takının Yolcuğunda Seramik " workshop etkinliğimizde, olumlu geri bildirimler doğrultusunda bu dönem ikincisini gerçekleştireceğiz. İlk workshop etkinliğine katılanlar bilgi ve tecrübelerinin üzerine yenisi ekleyecekken, ilk kez katılım sağlayacaklar içinse seramik hamurunun ne olduğunu ve bu malzeme ile takı tasarımının aşamaları hakkında bilgi edineceklerdir.

Mehmet Genç (Dragos) Külliyesi Derslik/Laboratuvar/Diğer