İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku Araştırmaları Kulübü (MARMARA İHAK)

08 Kas 2019

İnsan hakları hukuku ve anayasa hukuku alanlarına ilgili olan öğrencilerin faydalanabileceği bilimsel çalışmalar yürütmek. adı geçen alanlarda uzman akademisyenler ve avukatlar ile biz öğrencilerin buluşması için konferanslar, paneller ve forumlar düzenlemek. Anayasa hukuku alanında yürüteceğimiz mukayeseli çalışmalar ile dünyadaki anayasal gelişmeleri yakından takip etmek. Yapacağımız açık oturumlar ile akademisyenler ve öğrenciler arasındaki fikir alışverişini geliştirmek.

• Anayasa Hukuku
  • Hukuk
  • Kültür ve Sanat
  • Uluslararası Hukuk

Arş.Gör. Gökçe GÖKÇEN
gokce.gokcen@marmara.edu.tr

Arş.Gör. Hatice ÇOBAN
hatice.coban@marmara.edu.tr

İKLİM TULAZ
iklimtulaztlz@gmail.com

İREM ŞAHİN
iremmsahinn07@gmail.com

DİLAN TEKİN
dilntekin@gmail.com

26.04.2022 / 09:00-16:30

Konferans

Uluslararası Sözleşmeleri İnceliyoruz
Marmara Üniversitesi İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku Araştırmaları Kulübü olarak etkinliğimizde uluslararası sözleşmeler ve anlaşmaları bu alanda uzman, çalışmalar gerçekleştirmiş ve bilgi birikimi olan konuşmacılarımız ile bir araya gelerek incelemeyi amaçlıyoruz. Etkinliğimizde Av. Tuba Torun ile İstanbul Sözleşmesini, Av. Elif Sıla Aşık ile Lanzarote Sözleşmesini ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Cerit Mazlum ile de Paris İklim Anlaşmasını ele almayı amaçlıyoruz.

Göztepe Yerleşkesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu