Atlas Kulübü

İlahiyat Fakültesi

2023-2024 PUANI

3

KURULUŞ TARİHİ

08 Kas 2019

SON GÜNCELLEME

23 Eyl 2024

Üye Sayısı

352

KULÜP AMACI

Atlas Kulübü olarak bir yandan çağdaş dünya toplumunun ana dinamiklerini anlamaya, diğer yandan medeniyet ve kültür birikimimize bütüncül bir bilgi ve hayat anlayışı ile toplumumuzun tarihi köklerini bulmaya ve bu kökler üzerinde sağlıklı bir geleceğin inşasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu amacımızı da klasik bilgi birikimini sürekli ilgi alanında tutarak, bütüncül bir perspektifle çalışmalarını sosyal bilimlerin farklı konularında ulusal ve uluslarası alanda öne çıkmış ilim ve fikir adamlarının birikimlerini paylaşmaya zemin hazırlayacak şekilde; tarihî ve coğrafî derinliğimize bir yolculuk vaat ederek, insanlığın ortak birikimini harmanlayarak yapabileceğimizin bilincinde olarak çalışıyoruz. Siyaset bilimi Ekonomi Uluslararası İlişkiler Tarih Felsefe Sosyoloji Din Arapça İngilizce

FAALİYET ALANLARI

  • Arapça
  • Ekonomi
  • Güncel Meseleler
  • Siyaset

KULÜP YÖNETİM VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

DANIŞMAN

Dr.Öğr. Üyesi NESRİN ÜNLÜ
nesrin.unlu@marmara.edu.tr

DANIŞMAN YARDIMCISI

Dr.Öğr. Üyesi SÜMEYRA OCAK AHMED
sumeyra.ocak@marmara.edu.tr

KULÜP BAŞKANI

BÜŞRA ALEYNA DEMİRKIRAN
busra.aleyna@marun.edu.tr

KULÜP BAŞKAN YARDIMCISI

HUDAYI SHIRINLI
hudayishirinli295@gmail.com

KULÜP SEKRETERİ

HATİCE FERHAN ÜNAL
ferhanunal@marun.edu.tr

SIRADAKİ ETKİNLİK

04.04.2025 / 15:00-16:30

Konferans

Yapay Zeka Çağında Dindarlık
"Geleceği insan belirleyecek ama yapay zeka yönetecek. İnsan aklı ile yapay zekanın gücü arasındaki bu ince denge, modern dünyanın sınırlarını yeniden çiziyor. Bu kitap yapay zeka ile inancın kesişim noktasında. İnsanların dindarlığı ve inancı veriyle ölçülebilir mi? Dijitalleşen dünyada dindarlık nasıl var olur? Yapay sinir ağları ve bulanık mantık gibi algoritmalar din bilimlerinde ne anlam ifade edebilir? Teknolojinin sınır tanımadığı bir çağda, dindarlık sadece kişisel bir mesele mi yoksa dönüşen bir kimlik mi? Geleceği tahmin etmek artık daha mı kolay? Artık sorular daha karmaşık, cevaplar ise daha belirsiz. Veri madenciliği sadece sayıları değil, insanın iç dünyasını da çözmeye çalışıyor. Ama bir duyguyu, bir inancı verilerle analiz etmek mümkün mü gerçekten?" Murat Çinici'nin kitabında yer alan bu sorular ışığında kendisiyle yapacağımız "Yapay Zeka Çağında Dindarlık" başlıklı konferansla katılımcıları konu hakkında bilgilendirmeyi ve sorularını yanıtlamayı hedefliyoruz.

Bağlarbaşı Yerleşkesi Prof.Dr.Raşit Küçük Konferans Salonu


EN SON YAPILAN ETKİNLİK

27.03.2025 / 15:30-17:00

Kitap Tahlili

Kitap Tahlili
İdris Topçuoğlu'nun "Robet Koleji Uğrunda Bir Ömür" kitabı Türk eğitim tarihi için önemli bir katkıyla karşı karşıya olduğumuzu bize gösteriyor. İdris Topçuoğlu ile birlikte düzenleyeceğimiz kitap tahlili atölyesi ile katılımcıları hem meşhur Robert kolejinin kuruluş yıllarında tarihi bir yolculuğa çıkarmak hem de Türk eğitim tarihi hakkında bilgi sahibi kılmak hedefimiz.

Bağlarbaşı Yerleşkesi Derslik/Amfi/Laboratuvar/Diğer5



KULÜP ETKİNLİKLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Etkinliklerden Görüntüler