Gastrokültür Kulübü

Sağlık Bilimleri Fakültesi

2023-2024 PUANI

4

KURULUŞ TARİHİ

23 Kas 2018

SON GÜNCELLEME

27 Ağu 2025

Üye Sayısı

862

KULÜP AMACI

Toplumların kültürlerinin, yaşadıkları coğrafyaların beslenme şekilleri ve mutfak sanatlarındaki etkisini incelemek, deneyimlemek, tanımak ve tanıtmaktır. Okulumuz öğrencilerini konferans ve atölye gibi çeşitli etkinliklerle yetkili insanlarla buluşturmayı, farklı kültürleri tanımalarını sağlamayı hedefliyoruz.

FAALİYET ALANLARI

  • Gastronomi
  • Kültür ve Sanat
  • Mutfak Sanatları
  • Sürdürülebilirlik

KULÜP YÖNETİM VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

DANIŞMAN

Dr.Öğr. Üyesi AYŞE HÜMEYRA İSLAMOĞLU
ayse.bicer@marmara.edu.tr

DANIŞMAN YARDIMCISI

Dr.Öğr. Üyesi GÜLEREN SABUNCULAR
guleren.sabuncular@marmara.edu.tr

KULÜP BAŞKANI

BERİL İNCİRCİ
berilincirci@marun.edu.tr

KULÜP BAŞKAN YARDIMCISI

SANEM PAŞAOĞLU
sanempasaoglu@marun.edu.tr

KULÜP SEKRETERİ

NEHİR BOZKURT
nehirbozkurt@marun.edu.tr

SIRADAKİ ETKİNLİK

26.12.2025 / 13:00-16:30

Film Gösterimi

Sinema etkinliği
Gastrokültür Kulübü olarak düzenlenecek film etkinliğinin temel amacı, öğrencilerin gastronomi ve beslenme kültürüne farklı bir perspektiften bakmalarını sağlamak, yemek–kültür–sanat ilişkisini daha iyi kavramalarına fırsat sunmaktır. Bu etkinlik, sinemanın anlatım gücünü kullanarak beslenme alışkanlıkları, gıda etiği, sürdürülebilirlik, yemek tarihçesi ve kültürlerarası mutfak etkileşimleri gibi konularda farkındalık yaratmayı hedefler. Aynı zamanda öğrencilerin akademik yoğunluk dışında bir araya gelerek sosyalleşebileceği, kulüp içi iletişimin güçleneceği keyifli ve öğretici bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Etkinlik sonunda katılımcıların gastronomiye yönelik bakış açılarının zenginleşmesi, tartışma kültürünün gelişmesi ve kulüp çalışmalarına daha aktif katılımın desteklenmesi beklenmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Sağlık Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu


EN SON YAPILAN ETKİNLİK

19.12.2025 / 20:00-22:00

Kahvaltı/Piknik/Yemek/Davet

Sandviç atölyesi
Gastrokulüp olarak düzenlediğimiz Sandviç Atölyesi’nin amacı; öğrencilerin pratik mutfak becerilerini geliştirmelerini, sağlıklı ve dengeli sandviç kombinasyonları oluşturmayı öğrenmelerini sağlamak ve gastronomiye yönelik yaratıcılıklarını desteklemektir. Bu etkinlikle katılımcıların; farklı ekmek, protein, peynir, sebze ve sos seçeneklerini bir araya getirerek besleyici, lezzetli ve özgün sandviçler hazırlamayı deneyimlemeleri hedeflenmektedir. Aynı zamanda ekip çalışmasını güçlendirmek, mutfakta hijyen ve düzen bilincini artırmak, keyifli ve etkileşimli bir ortamda gastronomi kültürünü yaygınlaştırmak da etkinliğin temel amaçları arasındadır.

Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler



KULÜP ETKİNLİKLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Etkinliklerden Görüntüler