Öğrenci Kulübü Detayı
Sağlık Bilimleri Fakültesi / Gastrokültür Kulübü hakkında detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.2023-2024 PUANI
4
KURULUŞ TARİHİ
23 Kas 2018SON GÜNCELLEME
27 Ağu 2025Üye Sayısı
1274KULÜP AMACI
Toplumların kültürlerinin, yaşadıkları coğrafyaların beslenme şekilleri ve mutfak sanatlarındaki etkisini incelemek, deneyimlemek, tanımak ve tanıtmaktır. Okulumuz öğrencilerini konferans ve atölye gibi çeşitli etkinliklerle yetkili insanlarla buluşturmayı, farklı kültürleri tanımalarını sağlamayı hedefliyoruz.
FAALİYET ALANLARI
- Gastronomi
- Kültür ve Sanat
- Mutfak Sanatları
- Sürdürülebilirlik
KULÜP YÖNETİM VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
DANIŞMAN
Dr.Öğr. Üyesi AYŞE HÜMEYRA İSLAMOĞLUayse.bicer@marmara.edu.tr
DANIŞMAN YARDIMCISI
Dr.Öğr. Üyesi GÜLEREN SABUNCULARguleren.sabuncular@marmara.edu.tr
KULÜP BAŞKANI
BERİL İNCİRCİberilincirci@marun.edu.tr
KULÜP BAŞKAN YARDIMCISI
SANEM PAŞAOĞLUsanempasaoglu@marun.edu.tr
KULÜP SEKRETERİ
NEHİR BOZKURTnehirbozkurt@marun.edu.tr
SIRADAKİ ETKİNLİK
Bilgi! sırada bekleyen bir etkinlik bulunamadı..
EN SON YAPILAN ETKİNLİK
01.11.2025 / 13:00-15:00
Kahvaltı/Piknik/Yemek/Davet
Meksika mutfağı tadım etkinliği
Gastrokültür Kulübü olarak düzenlediğimiz Meksika Mutfağı Tadım Etkinliği ile dünya mutfaklarını tanıma, kültürel etkileşimi artırma ve gastronomi alanındaki farkındalığı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinlik, katılımcıların Meksika mutfağının renkli kültürünü, baharat çeşitliliğini ve özgün tat kombinasyonlarını deneyimleyerek gastronomik bilgi ve deneyimlerini zenginleştirmelerini hedeflemektedir. Aynı zamanda sosyal bir paylaşım ortamı oluşturarak öğrencilerin birlikte keyifli vakit geçirmesi, farklı kültürlerden ilham alması ve yeni lezzetler aracılığıyla yemek kültürüne daha geniş bir perspektiften bakması amaçlanmaktadır.
Gastrokültür Kulübü olarak düzenlediğimiz Meksika Mutfağı Tadım Etkinliği ile dünya mutfaklarını tanıma, kültürel etkileşimi artırma ve gastronomi alanındaki farkındalığı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinlik, katılımcıların Meksika mutfağının renkli kültürünü, baharat çeşitliliğini ve özgün tat kombinasyonlarını deneyimleyerek gastronomik bilgi ve deneyimlerini zenginleştirmelerini hedeflemektedir. Aynı zamanda sosyal bir paylaşım ortamı oluşturarak öğrencilerin birlikte keyifli vakit geçirmesi, farklı kültürlerden ilham alması ve yeni lezzetler aracılığıyla yemek kültürüne daha geniş bir perspektiften bakması amaçlanmaktadır.
Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler
