Öğrenci Kulübü Detayı
Sağlık Bilimleri Fakültesi / Gastrokültür Kulübü hakkında detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.2023-2024 PUANI
4
KURULUŞ TARİHİ
23 Kas 2018SON GÜNCELLEME
27 Ağu 2025Üye Sayısı
862KULÜP AMACI
Toplumların kültürlerinin, yaşadıkları coğrafyaların beslenme şekilleri ve mutfak sanatlarındaki etkisini incelemek, deneyimlemek, tanımak ve tanıtmaktır. Okulumuz öğrencilerini konferans ve atölye gibi çeşitli etkinliklerle yetkili insanlarla buluşturmayı, farklı kültürleri tanımalarını sağlamayı hedefliyoruz.
FAALİYET ALANLARI
- Gastronomi
- Kültür ve Sanat
- Mutfak Sanatları
- Sürdürülebilirlik
KULÜP YÖNETİM VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
DANIŞMAN
Dr.Öğr. Üyesi AYŞE HÜMEYRA İSLAMOĞLUayse.bicer@marmara.edu.tr
DANIŞMAN YARDIMCISI
Dr.Öğr. Üyesi GÜLEREN SABUNCULARguleren.sabuncular@marmara.edu.tr
KULÜP BAŞKANI
BERİL İNCİRCİberilincirci@marun.edu.tr
KULÜP BAŞKAN YARDIMCISI
SANEM PAŞAOĞLUsanempasaoglu@marun.edu.tr
KULÜP SEKRETERİ
NEHİR BOZKURTnehirbozkurt@marun.edu.tr
SIRADAKİ ETKİNLİK
26.12.2025 / 13:00-16:30
Film Gösterimi
Sinema etkinliği
Gastrokültür Kulübü olarak düzenlenecek film etkinliğinin temel amacı, öğrencilerin gastronomi ve beslenme kültürüne farklı bir perspektiften bakmalarını sağlamak, yemek–kültür–sanat ilişkisini daha iyi kavramalarına fırsat sunmaktır. Bu etkinlik, sinemanın anlatım gücünü kullanarak beslenme alışkanlıkları, gıda etiği, sürdürülebilirlik, yemek tarihçesi ve kültürlerarası mutfak etkileşimleri gibi konularda farkındalık yaratmayı hedefler. Aynı zamanda öğrencilerin akademik yoğunluk dışında bir araya gelerek sosyalleşebileceği, kulüp içi iletişimin güçleneceği keyifli ve öğretici bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Etkinlik sonunda katılımcıların gastronomiye yönelik bakış açılarının zenginleşmesi, tartışma kültürünün gelişmesi ve kulüp çalışmalarına daha aktif katılımın desteklenmesi beklenmektedir.
Gastrokültür Kulübü olarak düzenlenecek film etkinliğinin temel amacı, öğrencilerin gastronomi ve beslenme kültürüne farklı bir perspektiften bakmalarını sağlamak, yemek–kültür–sanat ilişkisini daha iyi kavramalarına fırsat sunmaktır. Bu etkinlik, sinemanın anlatım gücünü kullanarak beslenme alışkanlıkları, gıda etiği, sürdürülebilirlik, yemek tarihçesi ve kültürlerarası mutfak etkileşimleri gibi konularda farkındalık yaratmayı hedefler. Aynı zamanda öğrencilerin akademik yoğunluk dışında bir araya gelerek sosyalleşebileceği, kulüp içi iletişimin güçleneceği keyifli ve öğretici bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Etkinlik sonunda katılımcıların gastronomiye yönelik bakış açılarının zenginleşmesi, tartışma kültürünün gelişmesi ve kulüp çalışmalarına daha aktif katılımın desteklenmesi beklenmektedir.
Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Sağlık Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu
EN SON YAPILAN ETKİNLİK
19.12.2025 / 20:00-22:00
Kahvaltı/Piknik/Yemek/Davet
Sandviç atölyesi
Gastrokulüp olarak düzenlediğimiz Sandviç Atölyesi’nin amacı; öğrencilerin pratik mutfak becerilerini geliştirmelerini, sağlıklı ve dengeli sandviç kombinasyonları oluşturmayı öğrenmelerini sağlamak ve gastronomiye yönelik yaratıcılıklarını desteklemektir. Bu etkinlikle katılımcıların; farklı ekmek, protein, peynir, sebze ve sos seçeneklerini bir araya getirerek besleyici, lezzetli ve özgün sandviçler hazırlamayı deneyimlemeleri hedeflenmektedir. Aynı zamanda ekip çalışmasını güçlendirmek, mutfakta hijyen ve düzen bilincini artırmak, keyifli ve etkileşimli bir ortamda gastronomi kültürünü yaygınlaştırmak da etkinliğin temel amaçları arasındadır.
Gastrokulüp olarak düzenlediğimiz Sandviç Atölyesi’nin amacı; öğrencilerin pratik mutfak becerilerini geliştirmelerini, sağlıklı ve dengeli sandviç kombinasyonları oluşturmayı öğrenmelerini sağlamak ve gastronomiye yönelik yaratıcılıklarını desteklemektir. Bu etkinlikle katılımcıların; farklı ekmek, protein, peynir, sebze ve sos seçeneklerini bir araya getirerek besleyici, lezzetli ve özgün sandviçler hazırlamayı deneyimlemeleri hedeflenmektedir. Aynı zamanda ekip çalışmasını güçlendirmek, mutfakta hijyen ve düzen bilincini artırmak, keyifli ve etkileşimli bir ortamda gastronomi kültürünü yaygınlaştırmak da etkinliğin temel amaçları arasındadır.
Üniversite Dışı Üniversite Dışı Faaliyetler

