Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kulübü (ÇEKO)

İktisat Fakültesi

10 Şub 2009

Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünün tanıtılmasıdır. Çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler ile öğrencilerin sosyal hayatına aktiflik kazandırırken kariyer zirveleri ve teknik geziler sayesinde öğrencilere staj imkanı sağlayacak kurumlarla bir araya getirerek iş hayatına hazırlamak ve katkı sağlamaktır.

• Kariyer Gelişimi
  • Kişisel Gelişim
  • Sosyal Sorumluluk Projeleri
  • Teknik Gezi

Arş.Gör. ÇAĞRI KÜÇÜKKUŞ
cagri.kucukkus@marmara.edu.tr

Prof.Dr. SELMİN KAŞKA
skaska@marmara.edu.tr

ŞULE EKMEKCİ
suleekmekci2770@gmail.com

EFE TÜRKKAN
efeturk1907@hotmail.com

BUSE NİL ÇELEBİ
busenillcelebi@gmail.com

29.04.2024 / 11:00-12:00

Söyleşi/Sohbet

Kota Sistemi Paketi
Engelli bireylerin istihdamında kullanılan kota sistemi, engelli kişilerin ayrımcılığa uğramadan istihdam edilebilmesini ve istihdamda aktif olarak yer alabilmesini sağlamak amacıyla uygulanmaktadır. Kamu kuruluşlarında 50 kişi ve üzeri çalışan bir kurumda %4, özel sektörde ise %3 oranında engelli istihdam etmek zorunluluğu bulunmaktadır. İstihdam ettiklerinde vergi indiriminden faydalanırlar; etmediklerinde ise o kadar kişiyi çalıştırıyormuş gibi sigorta primi öderler. İktisat alanında eğitim gören öğrencilerin bu konuda bilgilendirilmeleri, sistemin artı ve eksileriyle birlikte anlamaları için İŞKUR uzmanları ve sahadan bilgi paylaşacak olan engelli istihdam aracı kurumundan konuşmacılarla bir etkinlik düzenlenecektir. Bu etkinlikte öğrencilere farkındalık kazandırılarak bilgilendirme yapılacaktır.

Göztepe Yerleşkesi Derslik/Amfi/Laboratuvar/Diğer2

11.12.2023 / 09:00-16:00

Kariyer Günleri

Kariyer Zirvesi
Katılımcıların yakın gelecekteki iş ortaklarının profilini daha yakından tanıması, konuşmacıların kariyer yolculuklarının öğrencilerle paylaşılması ve bu bağlamda merak edilen konular hakkında tavsiyeler verilmesi üzerine temelden başlayan ve süregelen sürecin detaylarının katılımcılarımızla paylaşıldığı bir program yürütmeyi hedefliyoruz. Kulübümüzün yeni üyelerini heyecanlandırmak ve halen üye olan arkadaşlarımıza yeni bir motivasyon kazandırmayı hedefliyoruz. Buradaki bu interaktif iletişimin üye arkadaşlarımıza ve bütün katılımcılarımıza maksimum verimi sağlaması en temel amacımız.

Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim ÜZÜMCÜ Kültür Merkezi