Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Kulübü (ADEM)

Atatürk Eğitim Fakültesi

5.5

15 Kas 2017

Tarihi nitelikte önemli görevlerin düştüğü gençliğimizin; Eğitim, kültür, sanat, dayanışma, fikir ve düşünce, insan yetiştirme, sosyal yapıyı güçlendirme bir çok projenin hayata geçirilmesi üzere ADEM; iyilik, feyiz ve bereketin taşıyıcısı olmak için yola çıkmıştır. Zaman ve mekanın gençlere yüklemiş olduğu sorumluluk bilinciyle; adalet, duyarlılık, kardeşlik, barış, sevgi, paylaşma ve dayanışma temelinde tarihten aldığı mirasla bugüne sürdürmeyi ve yarına taşımayı gaye edinmiştir.

• Araştırma Geliştirme Faaliyetleri

27.05.2022 / 14:30-16:00

Film Gösterimi

Kaplumbağalar Da Uçar - Film Tahlili
Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, Marmara Adem Kulübü olarak film tahlili etkinliği yapmayı planlıyoruz. Etkinlik yüz yüze olarak Üsküdar Fikir Sanat Merkezinde yapılacaktır. Etkinlik katılımcılarının, kulübümüzün üyelerinden olması beklenmektedir. Her üyenin seçilen ''Kaplumbağalar Da Uçar'' filmini etkinlik öncesi izlemiş olması gerekmektedir. Etkinlikte, izlediğimiz film üzerine eleştirel bir bakış açısı getirerek değerlendirme yapmayı amaçlamaktayız.

20.05.2022 / 14:30-17:00

Kitap Tahlili

Erich Fromm - Sevme Sanatı / Kitap Tahlili
Sevme Sanatı, “sevmek” eylemini ana hatlarıyla inceleyip bu eylemi psikolojik ve felsefi olarak temellendirmek. Okuduğumuzu daha iyi anlamak ve özümsemek. Kitabın özünü anlamaya çalışmak. Öğrendiğimiz bilgileri ve yaptığımız çıkarımları akılda tutmak. Hafızamızın güçlenmesini sağlamak. Bilgiyi çevirebilme, yorumlayabilme becerimizi ölçmek ve geliştirmek. Kendi cümlelerimizi kullanarak öğrenme verimini arttırmak.