Panel

Marmara Üniversitesi Yeni Medya Kulübü

Avrupa Birliği ve Yeni Medyada Dezenformasyon

9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Türkiye'nin de aday ülke statüsünde olduğu Avrupa Birliği'nin yeni medya kanallarında dezenformasyonun önüne geçme amacıyla yasalaştırdığı Dezenformasyonla Mücadele Yasasını değerlendiriyoruz. Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin araştırmalarıyla öne çıkan İktisadi Kalkınma Vakfı'nın Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ile AB ve Avrupa Medya Sistemini ve AB'nin yeni medyada dezenformasyonun önüne geçmek için uyguladığı politikalar üzerine konuşulacak. Ardından Prof. Dr. Barış Doster ile AB medyasında dezenformasyon ve çifte standart yayıncılık değerlendirilecek. Özellikle insan hakları konusunda duyulduğu ifade edilen hassasiyete rağmen İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve soykırım suçuna ilişkin AB medyasının tutumu ele alınacak. Ardından Gazeteci Barçın Yinanç ile AB'de gazetecilerin özlük hakları üzerine değerlendirme yapılacak. Etkinliğin hedef kitlesi iletişim fakültesi öğrencileridir.

• 10.05.2024-10:00:17:00 | Derslik/Amfi/Laboratuvar/Diğer2 / Göztepe Yerleşkesi İletişim Fakültesi AZ01 İletişim Fakültesi AZ01

Konuşmacılar

• Doç. Dr. Çiğdem NAS Akademisyen
  • Prof. Dr. Barış DOSTER Akademisyen