Münazara

Hukuk Ve Diplomasi Kulübü (HDK)

Kulüp İçi Meclis Simülasyonu

Türkiye Büyük Millet Meclisinin simülasyonu niteliğinde olan bu etkinlikte, güncel siyasetten bağımsız bir şekilde hazırlanan kanun tasarılarının farklı ideolojik gruplar ve komisyonlar altında tartışılıp üniversite öğrencilerinin saygı çerçevesi içinde kolektif bir çalışmaya imza atmasını ve bu saydığımız kavramlar kapsamında ideal bir meclis anlayışına ulaşmayı hedefliyoruz . Yalnızca kulübümüze üye öğrencilerinden tarafımıza iletilen başvuruları detaylı bir şekilde inceleyip, çeşitli değerlendirmelerden geçirdikten sonra katılımcılarla birlikte etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Organizasyon sonunda öğrencilerin Anayasada belirtilen yasama organına ilişkin hükümlerini anlaması, içtüzük hükümlerine vakıf olması, yasa yapım sürecine bizzat tanık olmaları, hoşgörü ve uzlaşma içerisinde meclis faaliyetlerinin gerçekleşebileceğini görmeleri ve teorik bilgilerini pratiğe dökmelerini sağlama amacı gütmektedir.

• 24.04.2024-09:00:12:00 | Hukuk Fakültesi Konferans Salonu / Göztepe Yerleşkesi
  • 26.04.2024-15:30:16:30 | Hukuk Fakültesi Konferans Salonu / Göztepe Yerleşkesi