Kitap Tahlili

Fikir Talimi Kulübü (FTK)

Niccolò Machiavelli'nin "Hükümdar" Kitabının Tahlili

Marmara Üniversitesi Fikir Talimi Kulübü olarak, 21 Nisan 2024 tarihinde saat 15.00'te başlayacak olan "Niccolò Machiavelli'nin Hükümdar Kitabı'nın Tahlili "etkinliği Üsküdar Abbara Kahve'de gerçekleşecektir. Etkinliğin amacı, Niccolò Machiavelli'nin "Hükümdar" adlı eserini detaylı bir şekilde ele alarak katılımcıların bu klasik metni derinlemesine anlamalarını sağlamaktır. Hedefimiz, eserin ana fikirlerini, Machiavelli'nin politik ve yönetim felsefesini kavramak ve günümüzdeki politik ve sosyal bağlamlarla ilişkilendirmektir.Etkinliğin düzenlenme amacı, katılımcıların düşünme ve analiz yeteneklerini geliştirmek, siyaset ve yönetim konularında derinlemesine bir tartışma ortamı sağlamak ve klasik metinlerin günümüzdeki önemini vurgulamaktır. Bu etkinlik, katılımcıların felsefi ve politik görüşlerini zenginleştirmeyi ve genişletmeyi amaçlamaktadır. Etkinliğe tüm üniversite öğrencileri ve üniversite öğretim görevlileri katılabilir.