Konferans

Avrupa Araştırmaları Enstitüsü

9 Mayıs Avrupa Haftası Etkinlikleri

Enstitümüz her sene geleneksel olarak Avrupa Birliği'nin kuruluş yıl dönümü olan 9 Mayıs haftasında iç ve dış paydaşlarla birlikte Avrupa Haftası etkinlikleri düzenlemektedir. Etkinliiğin temel amaçlarının başında öğrencilerimizi, davet edilen yerli ve yabancı AB uzmanları ile biraraya getirmek ve yetkinleşmelerine katkı sağlamaktır. Ayrıca davet edilen yabancı uzmanlar üzerinden de Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerine de destek sağlanması hedeflenmektedir. Konferansta sunulan tebliğler Türkçe ve İngilizce bir kitap olarak da yayınlanacaktır. Konferansın başlığı AB'nin Genişleme Süreci: Türkiye AB İlişkileri Quo Vadis?

• 08.05.2024-09.05.2024-09:00:16:30 | Dr. İbrahim ÜZÜMCÜ Kültür Merkezi / Göztepe Yerleşkesi

İşbirliği

Marmara Üniversitesi Orta Doğuve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü ile birlikte düzenleyeceğimiz bu etkinlikte; İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), Alman Kültür Merkezi (Goethe Institute), Avusturya Büyükelçiliği, Dış İşleri Bakanlığı AB Başkanlığı ile işbirliği yapılacaktır.